KONINKLIJKE VAN DER MOST

“Wij zijn niet de

enige familie

in het bedrijf”

In 1904 opende Willem van der Most in Heerde een drukkerij. In een eeuw tijd groeit het bedrijf uit tot de grootste enveloppenfabrikant van de Benelux. Het bekendste product van Koninklijke Van der Most is de blauwe envelop, maar ze zijn vooral totaalleverancier van communicatie en bijbehorende dienstverlening: van ontwerp tot productie.

Opgericht

1904

Medewerkers

200

4e generatie


Omzet

€ 35 mln

Vestiging

Heerde

“We hebben hier broers, zussen, neven, nichten en ook echtparen werken”

Directeur Marriël van der Most: “Koninklijke Van der Most is een typisch familiebedrijf waar de zaak weliswaar altijd voorgaat, maar waarbij de werknemers veel meer zijn dan ‘resource’. “Wij zijn niet de enige familie in het bedrijf. Er zijn mensen van wie hun opa en vader ook al bij Van der Most in de fabriek stonden, andere families zijn dus net zo goed al jaren betrokken. We hebben hier broers, zussen, neven, nichten en ook echtparen werken. Voor al die gezinnen voelen we ons verantwoordelijk.”

Prof. dr. Pursey Heugens (45)

is hoogleraar Organisatiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Hij is verbonden aan het Erasmus Centre for Family Business dat sinds 2013 onderzoek doet naar familiebedrijven.

PROF. DR. PURSEY HEUGENS

Meer flexibiliteit en duurzaamheid; dat werkt!

Familiebedrijven zijn vaak loyale werkgevers. Gedwongen ontslagen en stakingen komen er relatief weinig voor, werknemers stappen niet zo snel over naar een ander bedrijf. Maar past die houding nog wel bij deze tijd? Meer aandacht voor flexibiliteit en duurzaamheid helpt familiebedrijven verder, zegt hoogleraar Pursey Heugens.

Lees ons verhaal en 5 andere inspirerende cases in het Familiebedrijvenboek ‘Mensenwerk’

Zes grote Nederlandse familiebedrijven vertellen in dit boek over hun onderneming en hoe zij, elk op hun eigen unieke manier, invulling geven aan werkgeverschap. Benieuwd naar hun verhalen en de gedetailleerde resultaten van het onderzoek naar winnend werkgeverschap van familiebedrijven? Vraag dan het boek aan via onderstaande button.

Deel deze pagina via