SNOEKS AUTOMOTIVE

“Oog voor kansen,

respect voor

medewerkers”


Familietradities in het bedrijf? Bij Snoeks Automotive in Nieuw-Vennep zijn ze daar niet zo van. In de internationale autosector moet je vooral vooruitkijken: anticiperen, groeien, innoveren. De beste willen zijn. Met oog voor kansen, maar ook met respect voor je medewerkers. “Als familiebedrijf denk je wat langer na over de gevolgen voor mensen en relaties.”

Opgericht

1956

Medewerkers

530

2e generatie

Vestiging

Nieuw-Vennep

“Vroeger werkte zo’n 80% in de productie en 20% op kantoor. Nu is dat andersom”

Ron Snoeks (CEO): “We hebben een familiestatuut opgesteld waarin heel duidelijk vastligt dat het bedrijf en onze toekomstdoelstellingen centraal staan. Er staat precies in wat iemand moet kunnen en welke opleiding je moet hebben om het bedrijf te kunnen leiden. Vinden we het belangrijk dat er een familielid in de directie zit? Ja, maar alleen als hij of zij over de juiste kwalificaties en talenten beschikt. Dat geldt voor mijn broers, voor mij, maar straks ook voor mijn dochter. Ze heeft de juiste studies gedaan, maar ze moet echt laten zien dat ze het kan.”

Prof. dr. Pursey Heugens (45)

is hoogleraar Organisatiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Hij is verbonden aan het Erasmus Centre for Family Business dat sinds 2013 onderzoek doet naar familiebedrijven.

PROF. DR. PURSEY HEUGENS

Meer flexibiliteit en duurzaamheid; dat werkt!

Familiebedrijven zijn vaak loyale werkgevers. Gedwongen ontslagen en stakingen komen er relatief weinig voor, werknemers stappen niet zo snel over naar een ander bedrijf. Maar past die houding nog wel bij deze tijd? Meer aandacht voor flexibiliteit en duurzaamheid helpt familiebedrijven verder, zegt hoogleraar Pursey Heugens.

Lees ons verhaal en 5 andere inspirerende cases in het Familiebedrijvenboek ‘Mensenwerk’

Zes grote Nederlandse familiebedrijven vertellen in dit boek over hun onderneming en hoe zij, elk op hun eigen unieke manier, invulling geven aan werkgeverschap. Benieuwd naar hun verhalen en de gedetailleerde resultaten van het onderzoek naar winnend werkgeverschap van familiebedrijven? Vraag dan het boek aan via onderstaande button.

Deel deze pagina via