LOOHUIS INSTALLATIEGROEP

“Het voelt nog

steeds als een

echt familiebedrijf”

Met ruim 500 werknemers en tien vestigingen behoort Loohuis Installatiegroep tot de top 20 van Nederlands grootste installatiebedrijven. Maar ondanks de groei en professionalisering wist de familie de afstand tussen directie en werknemers altijd klein te houden.

Opgericht

1953


Medewerkers

circa 480


2e generatieOmzet

€ 70 mln (2018)


Vestigingen

negen in (Oost-)Nederland

en een in Rheine (D)

“Mijn gevoel over een sollicitant klopt beter dan de uitkomst van een assessment”

Ben Kuipers, directielid bij Loohuis en schoonzoon van Bernard Loohuis, die het bedrijf in 1953 begon.

"Assessments, daar doen we niet echt aan. Mijn gevoel over een sollicitant klopt beter dan de uitkomst van een assessment. De juiste mensen vinden, is op dit moment sowieso lastig, zeker in de bouw. Het helpt wel dat Loohuis in crisistijd door is gegaan met het opleiden van stagiairs. Daardoor staan we er bij de beroepsopleidingen én bij de leerlingen goed op. We zorgen ook echt dat zo’n jongen een goede stage heeft. Je ziet weleens dat zo’n stagiair alleen maar het magazijn mag opruimen. Ja, denkt hij dan ook: installatietechniek is niets voor mij. Ik wil dat ze bij Loohuis zo veel mogelijk verschillende dingen doen tijdens hun stage.”

Prof. dr. Pursey Heugens (45)

is hoogleraar Organisatiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is verbonden aan het Erasmus Centre for Family Business dat sinds 2013 onderzoek doet naar familiebedrijven.

PROF.DR. PURSEY HEUGENS

Meer flexibiliteit en duurzaamheid; dat werkt!

Familiebedrijven doen net zo graag zaken in het buitenland als elk ander bedrijf. Toch zijn ze onderscheidend in de manier waarop ze het aanpakken, en daarmee hebben ze een voorsprong op anderen. ‘Vertrouwen’ is het toverwoord. En ook in het buitenland gaan familiebedrijven voor de lange termijn, zegt hoogleraar Pursey Heugens.

Lees ons verhaal en 5 andere inspirerende cases in het Familiebedrijvenboek ‘Mensenwerk’

Zes grote Nederlandse familiebedrijven vertellen in dit boek over hun onderneming en hoe zij, elk op hun eigen unieke manier, invulling geven aan werkgeverschap. Benieuwd naar hun verhalen en de gedetailleerde resultaten van het onderzoek naar winnend werkgeverschap van familiebedrijven? Vraag dan het boek aan via onderstaande button.

Deel deze pagina via