MAAK DE SLAG NAAR
DIGITAAL ONDERNEMEN

Elke ambitieuze retailer voelt het: je kunt eigenlijk niet meer zonder goede omnichannel-strategie. Maar hoe zorgt u dat uw webshop en fysieke winkel(s) perfect op elkaar zijn afgestemd? En hoe haalt u het meest uit de data die u via beide verzamelt? Precies: met hulp van BDO!

‘Grote winkels zijn onpersoonlijk maar goedkoop; kleine speciaalzaakjes zijn duurder maar weten wel precies wat je nodig hebt.’ Zo zag ons winkellandschap er de afgelopen eeuw uit. Dat veranderde pas toen e-commerce doorbrak: dat maakte het mogelijk om – in elk geval op internet – in te spelen op de wensen van de klant én de prijzen laag te houden. Dankzij data konden webwinkels beide USP’s combineren.

‘Het 360° perspectief geeft houvast voor een goede transformatie: gericht, gecontroleerd en succesvol’

Volgende stap: digitale transformatie

Inmiddels is de scheidslijn tussen de fysieke winkel en de webshop aan het verdwijnen. Webwinkels openen filialen in winkelstraten en vrijwel elke serieuze retailer heeft een app, een website en een social media account. Klantendata die ze online verzamelen, combineren ze met kennis van de winkelvloer. Zo kunnen ze nog beter inspelen op actuele en latente behoeften van de klant.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar om optimaal te kunnen profiteren, zult u wel verder moeten digitaliseren. Daarbij staat in principe alles ter discussie: van de bedrijfsstructuur en het personeel tot de logistiek en de businessmodellen. Het is een puzzel waarbij alles in elkaar grijpt. En de omslag zelf? Die maken de meeste bedrijven noodgedwongen terwijl de dagelijkse business volop draait – dus ‘met de winkel open’.


Schat aan ervaring

Die complexiteit weerhoudt nog altijd veel ondernemers om er zelf aan te beginnen. Maar dat hoeft niet! BDO heeft naast veel specifieke branchekennis namelijk ook een schat aan ervaring en expertise als het gaat om organisatieadvies, verandertrajecten, bedrijfs- en procesoptimalisatie, financiën, belastingen, cybersecurity, data-analyse en hrm. Precies wat u hierbij nodig hebt.


Het 360⁰ perspectief voor digitale transformatie

Om ondernemers zoals u te helpen bij het maken van hun digitale omslag, hanteert BDO het ‘360⁰ perspectief voor digitale transformatie’. Daarin komt de uitgebreide kennis van onze verschillende specialismen samen. Vooraf én tijdens het veranderproces maakt dat alle veranderingen zichtbaar in hun onderlinge samenhang. Dat geeft alle betrokkenen in elke fase van het proces het overzicht en de houvast die nodig zijn voor een goede transformatie – gericht, gecontroleerd en succesvol.

Wilt u weten hoe u data voor úw bedrijf kunt laten werken?

Kijk dan op bdo.nl/digitaletransformatie


Liever doorpraten?

Neem dan contact op met

eelco.van.ooijen@bdo.nl | 06 53 94 55 59