MAAK DE SLAG NAAR
DIGITAAL ONDERNEMEN

Wilt u groeien met uw horecabedrijf, nu en straks? Dan is het zaak om uw organisatie tijdig voor te bereiden op de toekomst: leaner, efficiënter en succesvoller dankzij optimale inzet van digitale technologie. Zo laat u data voor u werken.

Dichter op de klant

In de horeca draait alles om de beleving van de gast. Maar waar u als ondernemer vroeger uw beslissingen op uw gevoel nam, kunnen we tegenwoordig op basis van data klantwensen en klantgedrag voorspellen. Dat laatste wordt ook steeds noodzakelijker om als bedrijf relevant te blijven voor de alsmaar meer grillige en impulsieve consument.

‘Het 360° perspectief geeft houvast voor een goede transformatie: gericht, gecontroleerd en succesvol’

Volgende stap: digitale transformatie

Bij BDO helpen we u graag om succesvol te blijven. Daarom bieden wij gericht advies en begeleiding bij de volgende grote sprong vooruit: de digitale transformatie van de sector en de bedrijven die daarin werkzaam zijn. Belangrijk, want om te kunnen groeien in de horeca heb je tegenwoordig beduidend meer nodig dan alleen ondernemerschap en goed gastheerschap. Data en digitale technologie geven u nieuwe levels van informatie over de consument, zodat u niet louter afhankelijk bent van de grote internetplatforms met al hun verzamelde klantkennis. En het stelt u in staat om uw eigen bedrijfsprocessen en bijvoorbeeld uw personeelsinzet te optimaliseren.


Gecontroleerd omturnen

Het gecontroleerd omturnen van een traditioneel horecabedrijf naar ‘digital first’ is ingrijpend en complex. Daarbij staat in principe alles ter discussie: van de bedrijfsstructuur en het personeel tot de logistiek en de businessmodellen. Het is een puzzel waarbij alles in elkaar grijpt. En de omslag zelf? Die maken de meeste bedrijven noodgedwongen terwijl de dagelijkse business volop draait – dus ‘met de winkel open’.


Schat aan ervaring

Die complexiteit lijkt wellicht afschrikwekkend, maar hoeft u zeker niet te weerhouden. BDO heeft naast veel specifieke branchekennis namelijk ook een schat aan ervaring en expertise als het gaat om organisatieadvies, verandertrajecten, bedrijfs- en procesoptimalisatie, financiën, belastingen, cybersecurity, data-analyse en hrm. Precies wat u hierbij nodig hebt.

Het 360⁰ model voor digitale transformatie

Om ondernemers zoals u te helpen bij het maken van hun digitale omslag, hanteert BDO het ‘360⁰ perspectief voor digitale transformatie’. Daarin komt de uitgebreide kennis van onze verschillende specialismen samen. Vooraf én tijdens het veranderproces maakt dat alle veranderingen zichtbaar in hun onderlinge samenhang. Dat geeft alle betrokkenen in elke fase van het proces het overzicht en de houvast die nodig zijn voor een goede transformatie – gericht, gecontroleerd en succesvol.


Wilt u weten hoe u data voor úw bedrijf kunt laten werken?

Kijk dan op bdo.nl/digitaletransformatie


Liever doorpraten?

Neem dan contact op met

jeroen.brak@bdo.nl

06 22943887