MAAK DE SLAG NAAR
DIGITAAL ONDERNEMEN

Wilt u groeien in Flowers & Food sector, nu en straks?
Dan is het zaak om uw organisatie tijdig voor te bereiden op de toekomst: leaner, efficiënter en succesvoller dankzij optimale inzet van digitale technologie. Zo laat u data voor u werken.

Absolute wereldtop

De Nederlandse Flowers & Food sector is sinds de Tweede Wereldoorlog uitgegroeid tot de absolute wereldtop op dit vakgebied. Dankzij innovatie, mechanisatie en industrialisatie zetten onze bedrijven de toon met hun kwaliteit en productiviteit, in land- en tuinbouw, sierteelt en voedselverwerkende industrie.

‘Het 360° model geeft het overzicht en de houvast die nodig zijn voor een goede transformatie – gericht, gecontroleerd en succesvol’

Volgende stap: digitale transformatie

Bij BDO helpen we u graag om bij de wereldtop te blijven. Daarom bieden wij gericht advies en begeleiding bij de volgende grote sprong vooruit: de digitale transformatie van de sector en de bedrijven die daarin werkzaam zijn. Belangrijk, want om te kunnen groeien in Flowers & Food heb je tegenwoordig beduidend meer nodig dan alleen ondernemerschap en productkennis. Data en digitale technologie geven u nieuwe levels van informatie en inzicht in uw markt, uw doelgroepen en uw productie. Ze versnellen uw processen, verhogen uw kwaliteit, stroomlijnen uw logistiek en optimaliseren uw marketing en uw klantcontact.


Gecontroleerd omturnen

Het gecontroleerd omturnen van een traditioneel bedrijf naar een ‘digital first’ organisatie is ingrijpend en complex. Daarbij staat in principe alles ter discussie: van de bedrijfsstructuur en het personeel tot de logistiek en de businessmodellen. Het is een ingewikkelde puzzel waarbij alles in elkaar grijpt. En de omslag zelf? Die maken de meeste bedrijven noodgedwongen terwijl de dagelijkse business volop draait – dus ‘met de winkel open’.


Schat aan ervaring

Die complexiteit kan u afschrikken, maar hoeft u zeker niet te weerhouden. BDO heeft naast veel specifieke branchekennis in Flowers & Food namelijk ook een schat aan ervaring en expertise als het gaat om organisatieadvies, verandertrajecten, bedrijfs- en procesoptimalisatie, financiën, belastingen, cyber security, data-analyse en hrm. Precies wat u hierbij nodig hebt.


Het 360⁰ model voor digitale transformatie

Om ondernemers zoals u te helpen bij het maken van hun digitale omslag, hanteert BDO het ‘360⁰ model voor digitale transformatie’. Daarin komt de kennis van al onze verschillende specialisten samen. Vooraf én tijdens het veranderproces maakt dat alle veranderingen zichtbaar in hun onderlinge samenhang. Dat geeft alle betrokkenen in elke fase van het proces het overzicht en de houvast die nodig zijn voor een goede transformatie – gericht, gecontroleerd en succesvol.


Wilt u weten hoe u data voor úw bedrijf kunt laten werken?

Kijk dan op bdo.nl/digitaletransformatie


Liever doorpraten?

Neem dan contact op met cees.uitbeijerse@bdo.nl

06 22 45 45 51