MAAK DE SLAG NAAR
DIGITAAL ONDERNEMEN

Het gaat bedrijven in de bouw- en vastgoedsector voor de wind. Maar als u ook de komende jaren succesvol wilt blijven, is het zaak om uw organisatie tijdig voor te bereiden op de toekomst: efficiënter, innovatiever en succesvoller dankzij optimale inzet van digitale technologie. Zo laat u data voor u werken!

Of u nu in de bouw of in het vastgoed actief bent, de komende jaren gaat de markt flink veranderen. De Nederlandse overheid heeft een aantal beslissingen genomen die grote gevolgen hebben voor de sector, zoals verplichte energielabels en het dichtdraaien van de gaskraan. Niet alleen de overheid is veeleisend, ook de woonwensen van de consument en de huisvestingsbehoeften van bedrijven veranderen snel. En ten slotte moet de algehele productie fors omhoog om aan de enorme vraag te kunnen voldoen.

‘Het 360° perspectief geeft houvast voor een goede transformatie: gericht, gecontroleerd en succesvol’

Verdere digitalisering

Dat alles bij elkaar betekent dat u er als ondernemer niet aan ontkomt om uw processen verder te digitaliseren en nieuwe technologieën te omarmen. Zowel voor het bouwbedrijf als voor de vastgoedonderneming zal succes steeds vaker afhangen van de mate waarin processen worden geoptimaliseerd met behulp van data en algoritmen. Gebouwen en infrastructuur zijn niet langer passief, maar leveren een continue stroom data die van belang is voor beheerders, investeerders en gebruikers. Ook voor bouwbedrijven zijn realtime data van belang, omdat die kunnen helpen met het verder optimaliseren van projecten.

Het zullen de bedrijven zijn die op tijd een digitale transformatie doormaken, die hun marges zullen kunnen behouden en zelfs vergroten. BDO helpt u graag om tot de groep bedrijven te behoren die toekomstbestendig is. Daarom bieden wij gericht advies en begeleiding bij de volgende grote sprong voorwaarts: de digitale transformatie van de sector en de bedrijven die daarin werkzaam zijn.


Schat aan ervaring

Een bedrijf omturnen is ingrijpend en complex. Dat lijkt wellicht afschrikwekkend, maar hoeft u zeker niet te weerhouden. BDO heeft naast veel specifieke branchekennis namelijk ook een schat aan ervaring en expertise als het gaat om organisatieadvies, verandertrajecten, bedrijfs- en procesoptimalisatie, financiën, belastingen, cyber security, data-analyse en hrm. Precies wat u hierbij nodig hebt.


Het 360⁰ perspectief voor digitale transformatie

Om ondernemers zoals u te helpen bij het maken van hun digitale omslag, hanteert BDO het ‘360⁰ perspectief voor digitale transformatie’. Daarin komt de uitgebreide kennis van onze verschillende specialismen samen. Vooraf én tijdens het veranderproces maakt dat alle veranderingen zichtbaar in hun onderlinge samenhang. Dat geeft alle betrokkenen in elke fase van het proces het overzicht en de houvast die nodig zijn voor een goede transformatie: gericht, gecontroleerd en succesvol.

Wilt u weten hoe u data voor úw bedrijf kunt laten werken?

Kijk dan op bdo.nl/digitaletransformatie


Liever doorpraten?

Neem dan contact op met

arjan.endhoven@bdo.nl en /of

ewout.bouwman@bdo.nl