JAAP VAN DER BIJL, CEO VAN VASTGOEDBELEGGER ALTERA

‘Wij zijn

informatiejunkies’


MICHIEL WIJNANS & ROBBERT VERVER

Big data

De ontwikkelingen in de bouw- en vastgoedsector vragen om razendsnelle innovatie. Daarvoor heb je nieuwe technologieën nodig, zoals prefab bouwen en 3D-printen. En vooral ook veel meer kennis en informatie over de actuele staat van het vastgoed, het gebruik van gebouwen en veranderende woonwensen, kortom: big data. Hoe stillen ze de datahonger bij vastgoedbelegger Altera?


MICHIEL WIJNANS & ROBBERT VERVER

Voorzitters branchegroep Bouw & Vastgoed

‘Kansen voor efficiency en duurzaamheid’

Informatie was natuurlijk altijd al belangrijk voor vastgoedbelegger Altera. Maar met meer data kan Altera nog betere analyses maken en dat biedt kansen voor efficiënter en duurzamer vastgoed.

Portefeuille: € 2,3 miljard


Medewerkers: 35


Gevestigd:

Amstelveen


'Wonen is inmiddels een service geworden’

CEO Jaap van der Bijl: “Institutionele beleggers worden steeds veeleisender als het gaat om data. Voorheen ging het vooral om rendement, nu willen ze nu uitgebreidere dashboard rapportages. Data en vooral data-analyses spelen ook een steeds grotere rol bij het bedienen van onze andere groep klanten: de huurders van winkels, woningen en bedrijfsruimten. Niet alleen bij het ontwikkelen van nieuw vastgoed, ook bij het beheer. Als jij een woning van ons huurt, is het niet langer ‘Hier is de sleutel, succes’. Wonen is inmiddels een service geworden.”

Digitale Transformatie in de bouw & vastgoedsector

Lees het hele verhaal van Altera en andere inspirerende cases in onze speciale uitgave

Meer weten over Digitale Transformatie?
Kijk dan op bdo.nl/digitaletransformatie

Liever doorpraten?
Neem dan contact op met
michiel.wijnans@bdo.nl | 06 48 31 63 84
robbert.verver@bdo.nl | 06 53 97 22 02