AFAS Software

‘We geloven niet in koud geld. Het gaat bij ons om liefde’

Softwarebedrijf AFAS is een familiebedrijf pur sang en wil dat graag zo houden. De families Mars en Van der Veldt zijn dan ook niet van plan aandelen te verkopen aan externe partijen. “We gaan niet voor winstmaximalisatie maar voor wat goed is voor mens en omgeving”, aldus tweede generatie en CFO Arnold Mars.

Opgericht 1996

Medewerkers Ruim 500 (fte)

2e generatie

Omzet € 191 miljoen (2020)

Hoofdkantoor Leusden

Vestigingen 4

Arnold Mars, CFO

Elke dag op zoek naar verbinding

“We hebben een bedrijfscultuur waarin we elke dag op zoek gaan naar verbinding. Dat zit hem in kleine dingen. In een een-op-eenoverleg met een medewerker die bijvoorbeeld 12,5 jaar in dienst is. Of in aandacht geven aan een medewerker die niet goed in zijn vel zit. Contact maken en begaan zijn met andere mensen. Daar draait het om. We geloven ook niet in extern kapitaal. In koud geld. Daarmee geef je een deel van de zeggenschap op en verschuift de focus van mensen naar winstmaximalisatie. Dat staat haaks op waar wij voor staan.”

Prof. dr. Pursey Heugens

is hoogleraar Organisatietheorie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is verbonden aan het Erasmus Centre for Family Business dat sinds 2013 onderzoek doet naar familiebedrijven.

PROF. DR. PURSEY HEUGENS

Werk aan de familiestrategie

Succesvolle familiebedrijven zijn kritisch op de eigen positie en durven te handelen, ook in tijden van crisis. Ze werken actief aan een familiestrategie met duidelijke keuzes. Dat zie je ook bij de bedrijven die we portretteren in de nieuwste editie van ons familiebedrijvenboek.

Lees dit verhaal én de andere cases in Familiebedrijvenboek ‘Cruciale keuzes’

Benieuwd hoe toonaangevende familiebedrijven omgaan met de familiestrategie? Hoe ze cruciale keuzes maken om hun onderneming succesvol de toekomst in te loodsen – elk op hun eigen manier? Lees de onderzoeksresultaten en de inspirerende interviews in ons nieuwe Familiebedrijvenboek.

image

Deel deze pagina via