TEMBO GROEP

Continu in transitie

Het familiebedrijf Tembo – de naam is Swahili voor ‘olifant’ – is al sinds de oprichting continu in transitie. In vier generaties zette de Kampense onderneming minstens zo vele reuzenstappen: van klassieke tabakshandel & sigarenfabriek ‘De Olifant’ tot ultramoderne machinebouwer met een breed palet aan merken en bedrijven. Een uniek verhaal.

Opgericht 1912

Medewerkers 1131

4e generatie

Omzet € 163,7 mln (2019)

Kampen

“Het risico voor familiebedrijven is dat ze voor koers­wijzigingen vaak wachten op de volgende generatie ”

Hester Kuypers-van der Sluis, HR en juridische zaken: “Wat wij goed en snel kunnen, is machines maken voor industrieën met een hoog volume. Met name voor markten waarin verandering gaande is. Tembo innoveert ook het eindproduct zelf. Bijvoorbeeld een milieubewust papieren rietje waarbij het ene deel uit het andere schuift, en buigbare papieren rietjes. Elk type kent een heel eigen productieproces en vergt een heel specifieke machine. Het risico voor familiebedrijven is dat ze voor koerswijzigingen vaak wachten op de volgende generatie en daardoor kansen missen. Daarom wedt onze familie niet op één paard, maar houden we diverse ijzers in het vuur. We trainen de volgende generatie vanaf hun zestiende met een programma voor toekomstige leiders. Ieder half jaar komen we bij elkaar voor sessies over ondernemerschap, vennootschappelijke structuur, kennis van Tembo en om te leren samenwerken."

Prof. dr. Pursey Heugens (47)

is hoogleraar Organisatiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is verbonden aan het Erasmus Centre for Family Business dat sinds 2013 onderzoek doet naar familiebedrijven.

PROF. DR. PURSEY HEUGENS

Jezelf jong houden

Wie flexibel is, kan ook in crisistijd het hoofd koel houden. Overleven zit familiebedrijven in het DNA, letterlijk. Succesvolle generaties slagen erin om met hun geërfde schip steeds de juiste koers te varen. Ook bij de bedrijven die we ditmaal portretteren in ons jaarlijkse familiebedrijvenboek.

Lees dit verhaal én de andere cases in Familiebedrijvenboek ‘De Eeuwige Jeugd’

Wil jij weten hoe grote Nederlandse familiebedrijven zichzelf jong houden? Hoe ze vitaal en succesvol blijven – elk op hun eigen manier? En wil jij dat ook voor jouw organisatie? Lees de onderzoeksresultaten en de inspirerende interviews in ons nieuwe Familiebedrijvenboek.

Deel deze pagina via