GASSAN DIAMONDS

Groeibriljant

Benno Leeser, de kleinzoon van oprichter Samuel Gassan, leidt al bijna vier decennia GASSAN Diamonds. Gedreven door dezelfde liefde voor het vak én ondernemerschap starten ook zijn kinderen en kleinkinderen nieuwe vestigingen, eigen juwelenlijnen en exclusieve labels. Een familiebedrijf als een rijk geschakeerde groeibriljant.

Opgericht

1945

Medewerkers 400 (in fte)

4e generatie

Omzet € 200 mln (2019)

Hoofdkantoor Amsterdam

Benno Leeser

“Alles dient de klantbeleving”

“Bij een grote aankoop vinden klanten het prettig om zaken te doen met een familielid. Bij ons is verkoop altijd teamwork. Verkopen, inpakken, een echt goede cappuccino serveren, alles… Alles dient de klantbeleving. Vanaf de jaren tachtig hebben we het winkelnetwerk verder uitgebreid. In 1987 namen wij twee horlogewinkels op Schiphol over, in 1996 acquireerden we een boetiek op de Dam – het huidige GASSAN Dam Square. In de jaren negentig gingen we over de grens met een eerste winkel op de drukke overstapluchthaven van Singapore. Onze eerste leidinggevende runt onze winkels daar nog steeds. Zo gaat dat bij ons. Of je bent hier na een half jaar weg omdat je niet kunt wennen. Of je blijft hier je leven lang in dienst.”

Prof. dr. Pursey Heugens (47)

is hoogleraar Organisatiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is verbonden aan het Erasmus Centre for Family Business dat sinds 2013 onderzoek doet naar familiebedrijven.

PROF. DR. PURSEY HEUGENS

Jezelf jong houden

Wie flexibel is, kan ook in crisistijd het hoofd koel houden. Overleven zit familiebedrijven in het DNA, letterlijk. Succesvolle generaties slagen erin om met hun geërfde schip steeds de juiste koers te varen. Ook bij de bedrijven die we ditmaal portretteren in ons jaarlijkse familiebedrijvenboek.

Lees dit verhaal én de andere cases in Familiebedrijvenboek ‘De Eeuwige Jeugd’

Wil jij weten hoe grote Nederlandse familiebedrijven zichzelf jong houden? Hoe ze vitaal en succesvol blijven – elk op hun eigen manier? En wil jij dat ook voor jouw organisatie? Lees de onderzoeksresultaten en de inspirerende interviews in ons nieuwe Familiebedrijvenboek.

Deel deze pagina via