BRAINS
FIRST

‘Digitaliseren is opnieuw naar je mensen kijken’

BAS VAN DE HATERD

'In de revolutie van "bits, bytes en bots" die woedt in het bedrijfsleven zou je bijna vergeten dat de afdeling personeelszaken over mensen gaat. Je kunt nog zulke geavanceerde technologie hebben, in ongetrainde handen is technologie nuttelozer dan een faxapparaat. Niet voor niks noemt Laszlo Bock, de voormalig Google HR-directeur, in zijn boek Work Rules recruitment als het belangrijkste HR-proces. Bock zegt dat op basis van zijn eigen analytics: volgens Google is een topper honderd keer zo productief als een gemiddelde medewerker.


Hoe vind je zo’n topper? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 30 tot 50 procent van alle nieuwe medewerkers na een jaar niet aan de verwachtingen voldoet. Dat mag effectiever, meer gericht op kwaliteit.

Hoe? Dat onderzocht de gemeente Rotterdam. Naast een cv vroegen ze alle sollicitanten voor een seniorfunctie een online-game te spelen, met de naam BrainsFirst – een game-based assessment-tool die een cognitief profiel van de spelende kandidaat maakt. Heel vernuftig testte de gemeente zo het sollicitatieproces: een selectiecommissie keek naar het cv, een andere naar de testresultaten.


Wat bleek: de kandidaat met het beste cv scoorde slecht op de test, terwijl de kandidaat met een testscore van 100 procent in de game slechts een halfjaar ervaring had. Dilemma, dilemma… Na de gesprekken koos Rotterdam de testwinnaar. Die werkt daar nog altijd naar volle tevredenheid.


Als de digitale transformatie ondernemers iets leert, is het wel dat je op een nieuwe manier naar je mensen leert kijken door op een nieuwe manier naar je processen te kijken.'

Meer weten over
Digitale transformatie
en uw medewerkers?

Lees boeiende cases en verhalen
van onze HR-specialisten in deze special


image

Deel deze pagina via: