‘Horizontaal toezicht vraagt organisatie-volwassenheid’

Horizontaal toezicht zal de komende jaren steeds belangrijker worden in de relatie tussen zorgverleners en hun financiers. Vier experts van de branchegroep Zorg van BDO over de vraag hoe u horizontaal toezicht een positieve business case kunt laten worden.

“DAT OP VEEL PLAATSEN de weg naar HT echt meer zal omvatten dan alleen het implementeren van een compliance framework, daar heb ik geen twijfel over. Er zal aandacht moeten worden besteed aan organisatieontwikkeling.”

CHRIS VAN DEN HAAK

Voorzitter branchegroep Zorg

“HORIZONTAAL TOEZICHT vraagt een bepaalde organisatievolwassenheid. Hoewel je het in de financiële kolom moet klaren en er behoorlijk wat techniek bij komt kijken, is het vooral een cultureel of een organisatievraagstuk.”

VINCENT EVERSDIJK

Partner BDO Advisory

"HORIZONTAAL TOEZICHT ZORGT VOOR VERTROUWEN tussen organisaties. Dat is het mooie. Het borgt het proces, waardoor de vertrouwenskwestie overbodig wordt."

FRANK VAN DER LEE

Partner BDO Advisory

“INSTELLINGEN EN OOK DE ZORGVERZEKERAARS weten dat dit het nodige van ze vraagt. En makkelijk is het niet. Maar het is absoluut alle moeite meer dan waard, want het levert betere organisaties op.”

ERIK SCHIJVENS

Partner BDO Advisory