Bent u ook een ondernemer met internationale ambities?

JOOST VAT
partner BDO

Heeft u als ondernemer internationale ambities? Dan bent u niet de enige. Menig mkb’er kijkt met een schuin oog naar het buitenland. Daar lonken immers kansen en mogelijkheden. De wereld is kleiner dan ooit en wie snel wil groeien, richt z’n pijlen al gauw over de grens. Of dat nu is om buitenlandse medewerkers naar Nederland te halen, of om in het buitenland een kantoor of agentschap te openen met of zonder lokale medewerkers.

Hoe het ook zij, als u diensten of producten buiten Nederland wilt brengen, of kennis en capaciteit vanuit het buitenland naar Nederland wilt halen, krijgt u onherroepelijk te maken met wet- en regelgeving rondom personeel. Hoe zit het bijvoorbeeld met de 30%-regeling voor tijdelijke medewerkers uit het buitenland? Wat komt er allemaal bij kijken om buitenlandse medewerkers in uw eigen bedrijf in Nederland aan het werk te zetten? En wat moet u voor personeel regelen wanneer u een buitenlandse vestiging wilt starten? Daarnaast moet u als ondernemer goed weten wat u wilt met uw bedrijf, wat precies de identiteit is van uw onderneming en in welke landen u wel en niet wilt ondernemen.


In dit digitale dossier doen we alvast een boekje open over ‘zaken doen in het buitenland’. We leggen uit welke wet- en regelgevingen relevant zijn en wat deze betekenen voor u als mkb-ondernemer. Ook hebben we een stappenplan samengesteld voor ondernemers die overwegen ‘internationaal’ te gaan, legt een Nederlandse klant uit hoe zij haar business over de grenzen brengt, en vertelt een van onze experts welke vorm het best past bij uw bedrijf als u naar het buitenland wilt. We hopen dat we u en andere ondernemers met internationale ambities hiermee alvast op weg kunnen helpen.

Ik wens u veel leesplezier!


JOOST VAT

partner BDO

Naast personele aangelegenheden zijn er ook fiscale aspecten om rekening mee te houden indien u internationaal gaat ondernemen. In ons Dossier Fiscaal leest u hier alles over. Zodat u goed voorbereid de grens over gaat: bdo.nl/dossierfiscaal