Zakelijk succes bereik je zelden puur op eigen kracht. Naast vrijwel elke geslaagde ondernemer staat een minstens zo sterke partner.


‘ONDERSTEUNEN
BETEKENT
SOMS DAT JE
ZWIJGT’

Jim Pieplenbosch


Toen Ileen Purperhart (57) zestien jaar geleden een eigen kinderopvangbedrijf begon, sparde ze eindeloos met haar man Jim Pieplenbosch (61), die in het speciaal onderwijs werkt en ook kluste voor Hestia: ‘Ileen heeft bijzondere ideeën over opvoeding. Alles moest bijvoorbeeld op ooghoogte zijn voor de kinderen, zo ontdekken ze meer.’

Het gezin en het huishouden deden ze eerst fiftyfifty. Maar naarmate Ileen harder ging werken, kwam dat steeds meer op Jim neer. Ileen: “En dan had ik nog commentaar ook: ‘Je moet licht- en donkerbonte was splitsen!’” Jim: “Het is niet erg om de was te doen, maar als het zó gaat, grrr…” Ileen: “Dat soort dingen hadden we van tevoren niet goed besproken. Inmiddels weet ik beter: je moet dingen óf zelf doen, of écht aan de ander overlaten.”


‘JE MOET
DINGEN OF
ZELF DOEN,
OF ECHT AAN
DE ANDER
OVERLATEN’

Ileen PurperhartDe kinderen hebben niet geleden onder die drukke en soms gestreste moeder, denkt Ileen: “Jim zorgde voor de stabiliteit. En op vakanties mocht ik aan het begin en het einde van de dag even werken. De rest van de tijd was de telefoon uit.” Jim: “Het moet niet alleen voor ons werken, maar ook voor Hestia.”

Praten over het bedrijf doen ze minder dan voorheen. Jim: “Dat vind ik jammer, ik wil op de hoogte zijn.” Ileen: “Ik snap dat, maar soms wil ik er thuis liever niet mee bezig zijn.” Jim: “Ondersteunen betekent soms dat je zwijgt. Maar ik vind het heel knap wat ze heeft opgebouwd. Het was mooi om daar bij te zijn.”

Intussen koken ze weer fiftyfifty. Alhoewel: als Ileen ‘kookt’, halen ze soms wat. Hun kinderen werken inmiddels in het bedrijf en willen het later overnemen. Ileen: “Als Jim met pensioen gaat, stop ik ook.”

HESTIA KINDEROPVANG B.V.


VESTIGINGEN twee in Amsterdam, een in Amstelveen| PRODUCT Kinderopvang | MEDEWERKERS 40 | OMZET € 2,5 miljoen (2018)


ILEEN & JIM

KENNISMAKING “Hij kwam als nieuwe gymleraar aangelopen op de school waar ik werkte, motorhelm onder de arm… Het was meteen raak” | GETROUWD sinds 1991; in 2016 hebben ze dat nog eens bevestigd | KINDEREN twee, en twee kleinkinderen | GEHEIM samen ontbijten en ’s avonds voor het eten thuis


www.hestiakinderopvang.nl

Lees verder in ondernemersmagazine
Anders

ANDERS bevat interviews en artikelen met ondernemers en deskundigen, vakinhoudelijke informatie met praktische tips, en een kijkje achter de schermen via boeiende businesscases.